Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zither David Cadena Ramirez, 21-letni student muzyki z...
fot. ZSSChiO w Jarosławiu

Warsztaty kulinarne w Jarosławiu. Zajęcia prowadzili młodzi ludzie z Kolumbii i Malezji [ZDJĘCIA]

Zither David Cadena Ramirez, 21-letni student muzyki z Bogoty w Kolumbii oraz pracująca w branży reklamowo-informatycznej 26-letnia Suesin Chan z Kuala Lumpur w Malezji podczas warsztatów w ZSSChiO w Jarosławiu m.in. omówili kuchnie narodowe swoich krajów. W ramach współpracy Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu z organizacją AIESEC w Rzeszowie przez dwa tygodnie grudnia gościli w szkole wolontariusze z Azji i Ameryki Południowej. Było to już drugie w roku 2018 spotkanie z obcokrajowcami, bowiem w czerwcu zajęcia z uczniami prowadził Pepe z Meksyku i Jenny z Hongkongu. Obcokrajowcy brali udział w licznych spotkaniach z młodzieżą, prowadzili wykłady i pokazywali prezentacje dotyczące kultury, historii, muzyki, geografii, polityki, kwestii społecznych, jak również kuchni narodowej swoich krajów.


Zobacz też: Damasławek: warsztaty kulinarne z Amelią Nowak i Mają Krajniak z Masterchef Junior

Źródło: gloswielkopolski.pl

Zobacz również

Szaleństwo na Tottenham Hotspur Stadium. Derby dla lidera Premier League!

NOWE
Szaleństwo na Tottenham Hotspur Stadium. Derby dla lidera Premier League!

Zakończenie roku szkolnego uczniów klas czwartych kazimierskiego liceum [ZDJĘCIA]

NOWE
Zakończenie roku szkolnego uczniów klas czwartych kazimierskiego liceum [ZDJĘCIA]

Polecamy

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów