Warsztaty kulinarne w Jarosławiu. Zajęcia prowadzili młodzi ludzie z Kolumbii i Malezji [ZDJĘCIA]
Zither David Cadena Ramirez, 21-letni student muzyki z Bogoty w Kolumbii oraz pracująca w branży reklamowo-informatycznej 26-letnia Suesin Chan z Kuala Lumpur w Malezji podczas warsztatów w ZSSChiO w Jarosławiu m.in. omówili kuchnie narodowe swoich krajów. W ramach współpracy Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu z organizacją AIESEC w Rzeszowie przez dwa tygodnie grudnia gościli w szkole wolontariusze z Azji i Ameryki Południowej. Było to już drugie w roku 2018 spotkanie z obcokrajowcami, bowiem w czerwcu zajęcia z uczniami prowadził Pepe z Meksyku i Jenny z Hongkongu. Obcokrajowcy brali udział w licznych spotkaniach z młodzieżą, prowadzili wykłady i pokazywali prezentacje dotyczące kultury, historii, muzyki, geografii, polityki, kwestii społecznych, jak również kuchni narodowej swoich krajów.