MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pyszny pleśniak z powidłami śliwkowymi i bezą. Tradycyjne ciasto na rodzinne spotkania i imprezy. Przepis, który zawsze się udaje

Ciasto pleśniak. Krok 6

Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną pianę.
Wyłóż ją na pleśniaka, Na wierzch zetrzyj jasne ciasto.
Piecz całość w 170 stopniach przez ok. 50 minut.

Zobacz również

Rafał Mikulec: Wisła Kraków była najbardziej konkretna

Rafał Mikulec: Wisła Kraków była najbardziej konkretna

Biało-Czerwoni poznali olimpijskich rywali. Z kim zagrają siatkarze w Paryżu?

Biało-Czerwoni poznali olimpijskich rywali. Z kim zagrają siatkarze w Paryżu?

Polecamy

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje