MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być...
fot. pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być potencjalne groźne dla zdrowia, a nawet życia człowieka. Wbrew pozorom i powszechnym mitom mogą być one obecne nie tylko w produktach kupowanych od właścicieli małych gospodarstw rolnych, ale także w jajkach, mięsie i mleku, które dostępne są w supermarketach. Za rozwój części bakterii w żywności odpowiadamy sami m.in. przez niewłaściwe przechowywanie żywności. Sprawdź, jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych!

Zobacz również

Samochód dachował na Dolnym Śląsku. Ranne dwie osoby, w tym 6-latka

NOWE
Samochód dachował na Dolnym Śląsku. Ranne dwie osoby, w tym 6-latka

Wiemy jakie sklepy będą w nowym parku handlowym na ul. Gdańskiej!

NOWE
TYLKO U NAS
Wiemy jakie sklepy będą w nowym parku handlowym na ul. Gdańskiej!

Polecamy

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Przekroczył prędkość o 65 km/h. Dostał mandat 2 tys. zł i 14 punktów karnych

Przekroczył prędkość o 65 km/h. Dostał mandat 2 tys. zł i 14 punktów karnych

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser