Uczennice ZSSChiO w Jarosławiu odniosły sukcesy na Olimpiadzie Wiedzy o Technologii Żywności w Lublinie

red.
Wszystkie miejsca na podium I Olimpiady Wiedzy o Technologii Żywności w Lublinie, wywalczyły tegoroczne absolwentki technikum technologii żywności z Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu.

Zmagania uczniów klas maturalnych technikum zorganizowały Studenckie Koła Naukowe działające na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

Uczennice z Jarosławia zajęły czołowe miejsca.

  • Paulina Kulikowska - I miejsce
  • Patrycja Kusy - II miejsce
  • Gabriela Leśniowska - III miejsce
  • Julia Mazur - tytuł laureata olimpiady

- Czołowe miejsca w olimpiadzie uprawniają do rozpoczęcia studiów w roku akademickim 2021/2022 na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka lub innym na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, z pominięciem procesu rekrutacyjnego

- informuje ZSSChiO w Jarosławiu.

Zmiany w prawie spadkowym. Kuzyni przestaną dziedziczyć

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone ze względu na ciszę wyborczą i zostanie włączone po jej zakończeniu.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie