Centralny etap XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności był organizowany przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Wśród 62 uczestników reprezentujących 22 szkoły, były uczennice z jarosławskiego ZSSChiO.
Julia Mazur z klasy 4 technikum technologii żywności uzyskała tytuł laureatki, a Sabina Szatkowska z klasy 3 technikum technologii żywności uzyskała tytuł finalistki.
- Olimpiada jest organizowana dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów oraz ich spedycja. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji. Laureaci oraz finaliści otrzymują indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju oraz są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
- informuje ZSSChiO.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?