Uczennice z Jarosławia odniosły sukces na ogólnopolskiej olimpiadzie z wiedzy o żywności

OPRAC.: kj
ZSSChiO w Jarosławiu
Julia Mazur z klasy 4 technikum technologii żywności oraz Sabina Szatkowska z klasy 3 technikum technologii żywności Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu, wzięły udział w ogólnopolskim etapie XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.

Centralny etap XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności był organizowany przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Wśród 62 uczestników reprezentujących 22 szkoły, były uczennice z jarosławskiego ZSSChiO.

Julia Mazur z klasy 4 technikum technologii żywności uzyskała tytuł laureatki, a Sabina Szatkowska z klasy 3 technikum technologii żywności uzyskała tytuł finalistki.

- Olimpiada jest organizowana dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów oraz ich spedycja. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji. Laureaci oraz finaliści otrzymują indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju oraz są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie

- informuje ZSSChiO.

Religia i etyka w szkole. Kto ma kształcić nauczycieli etyki?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie