Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uczennice z Jarosławia odniosły sukces na ogólnopolskiej olimpiadzie z wiedzy o żywności

OPRAC.: kj
ZSSChiO w Jarosławiu
Julia Mazur z klasy 4 technikum technologii żywności oraz Sabina Szatkowska z klasy 3 technikum technologii żywności Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu, wzięły udział w ogólnopolskim etapie XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.

Centralny etap XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności był organizowany przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Wśród 62 uczestników reprezentujących 22 szkoły, były uczennice z jarosławskiego ZSSChiO.

Julia Mazur z klasy 4 technikum technologii żywności uzyskała tytuł laureatki, a Sabina Szatkowska z klasy 3 technikum technologii żywności uzyskała tytuł finalistki.

- Olimpiada jest organizowana dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów oraz ich spedycja. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji. Laureaci oraz finaliści otrzymują indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju oraz są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie

- informuje ZSSChiO.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jaroslaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto