MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania...
fot. nadianb/123RF

Tych produktów nigdy nie jedz surowych! Grozi to zatruciem i może mieć poważne skutki. Uważaj w szczególności na ziemniaki i mięso

Surowa mąka

NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania ciasta, może grozić zakażeniem układu pokarmowego bakteriami E. coli, Salmonelli czy Listerii. Mogą one trafić do mąki jeszcze na polu, ale także później w trakcie produkcji i transportu. Jedynie poddanie jej obróbce cieplnej pozwala na pozbycie się drobnoustrojów. Należy pamiętać także o dokładanym umyciu powierzchni, z którymi miało styczność surowe ciasto czy sama mąka.

Zobacz również

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Polecamy

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

HIT DNIA
Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji