W rywalizacji o temacie przewodnim „Potęga Natury” wzięli udział przedstawiciele: Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, Zespołu Szkół nr 3 w Rzeszowie, Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle, Zespołu Szkół Technicznych w Leżajsku oraz Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu.
Etap wojewódzki obejmował część teoretyczną, będącą sprawdzianem wiedzy uczniów oraz praktyczną, w której uczestnicy sprawdzili swoje umiejętności cukiernicze.
Warunek zakwalifikowania się do ogólnopolskiego etapu turnieju to osiągnięcie 80% punktów. Próg ten przekroczyli:
- I miejsce – Urszula Tarnawska ZSG Rzeszów
- II miejsce – Karolina Boroń ZS3 Rzeszów
- III miejsce – Kamila Wróbel ZS3 Rzeszów
- IV miejsce – Dominika Turko ZSSChiO Jarosław
Ci uczniowie będą mieć szansę zaprezentować swoją wiedzę, umiejętności i kreatywność na ogólnopolskiej arenie podczas zmagań we Wrocławiu.
W organizację turnieju wojewódzkiego zaangażowali się:
- Stanisław Kłopot – starosta jarosławski
- Mariusz Trojak – wicestarosta jarosławski
- Dorota Kaleta – starszy wizytator Wydziału Jakości i Zarządzania Edukacji Kuratorium Oświaty w Rzeszowie
- Emil Kunysz - Prezes Zarządu Izby Rzemieślniczej w Rzeszowie
- Marta Kurpiel – Naczelnik Wydziały Edukacji i Spraw Społecznych
- Elżbieta Pazyniak – Naczelnik Wydziału Rozwoju i Promocji Powiatu
- Martika Szałajko - Cukiernia Wiolinka w Woli Małej
- Marcin Lewicki - Mondelez Polska Production sp. z o.o. Fabryka Ciastek w Jarosławiu
- Tadeusz Słowik – Restauracja Klasyczna w Jarosławiu
- Krystyna Dusiło – Ciastkarnia Pawłosiów
- nauczyciele – opiekunowie uczestników
- nauczyciele ZSSChiO
Tegoroczną edycję turnieju objęli patronatem starosta jarosławski Stanisław Kłopot oraz Izba Rzemieślnicza w Rzeszowie.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?