MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie dużej ilości cukru sprawia, że skóra traci jędrność...
fot. rido/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Ładniejsza i młodsza skóra

Jedzenie dużej ilości cukru sprawia, że skóra traci jędrność i blask. Mogą pojawić się na niej zmiany trądzikowe i inne niedoskonałości. Dzieje się tak, ponieważ cukry w procesie glikacji niszczą kolagen i elastyny, czyli białka podporowe skóry.

Ograniczając cukier w diecie opóźnimy procesy starzenia skóry, zmniejszymy ryzyko pojawienia się zmian skórnych i sprawimy, że będzie bardziej odporna na uszkodzenia.

Zobacz również

Marek Zakrzewski mistrzem Polski w biegu na 200 metrów!

Marek Zakrzewski mistrzem Polski w biegu na 200 metrów!

Wieczór w Pałacu Poznańskich. Zwiedzanie pełne niespodzianek

Wieczór w Pałacu Poznańskich. Zwiedzanie pełne niespodzianek

Polecamy

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę