Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jakie słodycze są teraz modne? Uczniowie ZSSChiO w Jarosławiu za niedługo się dowiedzą [FOTO]

Klaudia Oronowicz-Chudzik
Klaudia Oronowicz-Chudzik
ZSSChiO w Jarosławiu
Czym zaskoczyć współczesnych konsumentów, czy słodycze mogą być dietetyczne, prozdrowotne, a równocześnie atrakcyjne i pyszne? Trendy w technologii cukiernictwa to temat ostatnich warsztatów dla nauczycieli branży spożywczej Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Państwowej Wyższej Szkole Wschodnioeuropejskiej w Przemyślu.

Współczesnych cukierników ogranicza tylko wyobraźnia a trendy zmieniają się tak szybko jak moda. Słodycze zawierają błonnik, fitozwiązki, antyoksydanty, składniki mineralne o charakterze alkalicznym, zamienniki białek zwierzęcych, słodziki, zioła, naturalne barwniki. Uczestnicy warsztatów wykonali wyroby z pokrzywą, natką pietruszki, rukolą, owocami granatu oraz suszonymi kwiatami.

Nauczyciele branży spożywczej serdecznie dziękują mgr inż. Danucie Olejarce za wspólne eksperymenty cukiernicze oraz wymianę doświadczeń. Cykl ośmiu zajęć warsztatowych zwiększył kompetencje kadry, zaktualizował wiedzę, poszerzył umiejętności praktyczne nauczycieli ZSSChiO. Realizacja tej formy doskonalenia zawodowego przekłada się na wysoką jakość kształcenia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jaroslaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto