Współczesnych cukierników ogranicza tylko wyobraźnia a trendy zmieniają się tak szybko jak moda. Słodycze zawierają błonnik, fitozwiązki, antyoksydanty, składniki mineralne o charakterze alkalicznym, zamienniki białek zwierzęcych, słodziki, zioła, naturalne barwniki. Uczestnicy warsztatów wykonali wyroby z pokrzywą, natką pietruszki, rukolą, owocami granatu oraz suszonymi kwiatami.
Nauczyciele branży spożywczej serdecznie dziękują mgr inż. Danucie Olejarce za wspólne eksperymenty cukiernicze oraz wymianę doświadczeń. Cykl ośmiu zajęć warsztatowych zwiększył kompetencje kadry, zaktualizował wiedzę, poszerzył umiejętności praktyczne nauczycieli ZSSChiO. Realizacja tej formy doskonalenia zawodowego przekłada się na wysoką jakość kształcenia.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?